یکی از غذاهای خوش‌ طعم و لذیذ ایرانی که طرف‌داران بسیار زیادی دارد، خورش قیمه است. یعنی به‌ ندرت پیدا می‌شود که شخصی خورش قیمه نخورد یا از طعم آن لذت نبرد. این غذای خوش مزه نه‌ تنها در میان ایرانیان بلکه از سوی افراد با اصالت عراقی نیز انتخاب می شود. به‌ طور معمول برای طرز تهیه خورش قیمه لیمو عمانی، سیب‌زمینی سرخ‌ شده، لپه، پیاز سرخ‌ شده، رب گوجه‌ فرنگی و گوشت قرمز به‌ همراه چند نوع ادویه طعم دهنده مورد استفاده قرار می گیرد.

برای دیدن و خرید انواع کنسرو های ما از صفحه فروشگاه سایت دیدن فرمایید.

اکثر خانم‌ها یا حتی آقایان فرق نمی‌کنه هر شخصی که آشپز ماهر و کاربلدی است، در آخر طبخ یعنی هنگامی‌ که قیمه به‌ طور کامل جا می‌افتد، به آن برای عطر خوب بخشیدن دارچین، گلاب یا حتی هل اضافه می‌کنند.

البته اضافه کردن این سه قلم در تهیه خورش قیمه اجباری نبوده و برخی افرا به دلیل ذائقه حساس از اضافه کردن آن‌ها امتناع می‌کنند. شاید برای شما جالب باشد یا تا به حال چندین‌ بار از خود پرسیده باشید که چرا نام این غذا را با وجود ترکیبات نام‌ برده شده خورش قیمه گذاشته‌اند؟ باید بگوییم قیمه یک واژه ترکی در معنای گوشت تکه یا ریز شده‌ است.

اکثر افراد اعتقاد دارند آغاز طبخ این غذای خوش‌مزه به زمان نادر میرزا قاجار یعنی در دوره حکومت ساسانی بر می گردد. برای این‌ که بتوانید بیشتر و به‌ طور دقیق‌ تر با طرز تهیه این غذا آشنا شوید در این مقاله به بیان یک سری نکات کلیدی و لازم برای خوش طعم و خوش عطر شدن این غذا اشاره می‌کنیم. پس برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

معرفی خورش قیمه در ۲ نوع پرطرفدار

برخی افراد تصور می‌کنند تنها یک نوع خورشت قیمه با طعم منحصر به‌ فرد وجود دارد. اما باید بگوییم این خورش در انواع و اقسام آن در نقاط مختلف کشور توسط خانم‌های خانه‌دار تهیه و طبخ می‌شود. شاید تا به‌ حال نام انواع خورش قیمه به گوش شما نخورده باشد. برای‌ اینکه با طرز تهیه این خورش در انواع مختلف بیشتر آشنا شوید، این قسمت از مقاله را به بررسی این موضوع اختصاص می‌ دهیم.

بیشتربخوانید: طرز تهیه خورش قیمه بادمجان

قیمه مرغ

همان‌ طور که انتظار می‌رود در تهیه این نوع خورش قیمه از گوشت مرغ استفاده می‌شود. بنابراین فیله‌ ی مرغ در اندازه‌ های مناسب خرد شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد. به این نکته توجه داشته باشید. این نوع خورش در مقایسه با قیمه معمولی آب کمتری می‌خواهد. حالا علت کم ریختن آب به این خورش به چه موضوع برمی‌گردد؟ با توجه به این‌ که گوشت مرغ سریع از گوشت قرمز پخته می شود، پس لازم به ریختن آب زیادی نیست‌. این نوع خورش قیمه برای افرادی که طبق ذائقه به گوشت قرمز علاقه ندارند یا برحسب وجود یکسری امراض باید از خوردن آن امتناع کنند، بهترین گزینه و انتخاب است.

قیمه آلو

یکی از زیر مجموعه‌ های این خورش که بعد از قیمه‌ معمولی بیشترین طرف‌داران را به خود اختصاص داده، خورش آلو یا همان قیمه آلو است. در طرز تهیه خورش قیمه آلو، انواع آلو به‌ کار گرفته شده یا حتی، به خورد شده نیز به آن اضافه می‌شود. بر خلاف آن‌چه که تصور می‌کنید با وجود این دو مواد تشکیل‌ دهنده این خورش طعم شیرینی ندارد.

در نظر گرفتن یکسری نکات در طرز تهیه خورش قیمه!

اولین کاری که در ابتدا برای تهیه این نوع خورش باید انجام دهید، سرخ کردن پیاز های خرد شده و اضافه کردن رب گوجه‌فرنگی، فلفل، زردچوبه و نمک به آن است. این مواد ترکیب شده را با هم تفت دهید و پس‌ از گذشت مدت زمان کوتاه گوشت خرد شده را به آن اضافه کنید. بعد از تغییر رنگ دادن گوشت، لپه‌ های شسته شده را به آن اضافه کرده و تفت دهید. در نهایت ۳ لیوان آب به آن اضافه کرده و یک ساعت زمان دهید تا ترکیبات موجود پخته شود‌. پس‌ از اتمام این یک ساعت لیموعمانی ها را شسته و به آن اضافه کنید. اجازه دهید خورش جا بیفتد. در مرحله آخر دارچین، زعفران و نمک را اضافه کرده تا طعم خوبی بگیرد. برای مجلسی تر شدن این غذا و بیشتر شدن عطر و بوی آن، گلاب و شکر را نیز اضافه کنید.

کلام آخر

همان‌ طور که مشاهده کردید در این مقاله به ارائه موضوع طرز تهیه خورش قیمه پرداختیم. این خورش بسیار پر طرف‌دار را شما می‌توانید به‌ صورت کنسرو شده از شرکت اورگانا خریداری کرده و از طعم بسیار لذیذ آن لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *