آیا تا به حال راجع به قورمه ماهی یا خورش ماهی چیزی شنیده اید؟ آیا می دانید که قورمه ماهی تقریباً همان قلیه ماهی است؟ این غذا در جنوب کشور به شدت طرفدار دارد و جزو مواد غذایی خوشمزه و تند در جنوب به حساب می آید. خیلی از افرادی که در نقاط دیگر زندگی می کنند، راجعبه این غذا چیزهایی شنیدهاند اما نمیدانند که چگونه باید آن را درست کنند. ما در این مقاله از صنایع غذایی اورگانا کارتان را راحت کردیم و می خواهیم راجعبه طرز تهیه قورمه ماهی برایتان توضیحات کافی را ارائه دهیم. پس تا انتها با ما همراه شوید.
چگونگی درست کردن قرمه ماهی
چنانچه علاقه دارید این غذای جنوبی را تست کنید، هر چه سریع تر دست به کار شوید و مواد زیر را تهیه کرده و شروع به کار کنید.
مواد لازم برای چهار نفر
- نیم کیلو یا 500 گرم گوشت ماهی
- 250 گرم سبزی گشنیز
- 5 حبه سیر
- 50 گرم شنبلیله
- 250 گرم تمبر هندی
- یک قاشق چای خوری زردچوبه
- یک عدد پیاز متوسط
- 2 قاشق غذاخوری آرد گندم
- روغن، فلفل و نمک به مقدار لازم
طرز تهیه قورمه ماهی گام نخست
برای آشنایی با طرز تهیه قورمه ماهی این قسمت را تا انتها مطالعه کنید. اولین کاری که باید انجام دهید، این است که مانند همه خورش های دیگری که درست می کنید، پیاز را پوست گرفته و آنها را به صورت خلالی خرد کنید. هر چقدر که پیازها ریزتر و یکدست تر باشند، کارتان تمیزتر و جذاب تر از آب در میآید. پیازها را داخل روغن بریزید و آنها را تفت دهید. بعد از اینکه به اصطلاح پیاز سبک شد یا حالت طلایی پیدا کرد، باید ادویه هایی از جمله زردچوبه، فلفل، نمک و سیر را به آن اضافه کنید. البته از قبل آنها را داخل هاون له کنید و بعد همراه با پیاز هم بزنید. چند ثانیه صبر کنید تا این مواد با پیاز ترکیب شده و به خوبی تفت بخورند.
گام دوم از طرز تهیه قورمه ماهی
در مرحله دوم از طرز تهیه قورمه ماهی باید به سراغ خرد کردن سبزی های مخصوص یعنی شنبلیله و گشنیز بروید. سپس آنها را داخل تابه بریزید تا همراه با دیگر مواد تفت بخورند. بعد از آن نصف پیمان آب هم به کل مواد یعنی پیازها و سبزیجات اضافه کنید. در چنین حالتی سبزی حالت پخته پیدا می کند و از حالت سرخ شده در می آید.
بعد از اینکه سبزی ها به طور کامل پخته شدند، در کنارش به صورت جداگانه باید ماهی ها را که آنها را در قطعات بزرگ خرد کرده اید، به سبزی ها اضافه کنید. یعنی آنها را لابهلای سبزی ها آغشته کنید. در این مرحله اجازه دارید، نمک هم اضافه کنید تا طعم بهتری پیدا کند.
گام سوم
مرحله سوم نوبت اضافه کردن تمبر هندی است. به صورتی که شما باید تمبر هندی را داخل دو عدد لیوان آب خیس کنید و بعد آرد گندم را هم به تمبر هندی اضافه کنید. برای اینکه غذایتان بهتر و خوشمزه تر باشد، تمبر هندی را باید از صافی یا سبد عبور دهید. با انجام این کار آب اضافی آن گرفته خواهد شد. دستتان را روی سبد فشار دهید تا هیچ آبی در تمبر هندی باقی نمانده باشد.
گام چهارم
گام چهارم نوبت این است که دوباره یک لیوان آب را به تفاله تمبر هندی به طور کامل اضافه کنید که هیچ آبی داخل خودش ندارد و دوباره از روش قبل استفاده کرده و آب اضافی آن را بگیرید. در واقع ما می خواهیم تفاله تمر هندی به طور کامل گرفته شود و فقط آب آن آب باقی بماند. اکنون ۳ لیوان آب تمبر هندی دارید که باید با سبزی تفت داده شده و همچنین پیاز داخل یک قابلمه ریخته شوند و روی حرارت بمانند تا به مرحله جوش خوردن برسند.
گام پنجم
اکنون ماهی هایی که از قبل آماده کرده بودید را شستشو دهید تا نمک اضافه آنها گرفته شود. سپس آنها را داخل قابلمه بریزید. توصیه ما این است که درب قابلمه را کامل نبندید و آن را در حالت نیمه باز بگذارید. حدوداً ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بستگی به نوع ماهی باید صبر کنید تا به طور کامل پخته شود. اکنون باید برای طرز تهیه قورمه ماهی زیر حرارت را کم نگه دارید. درب قابلمه هنوز هم باید به صورت نیمه باز باقی بماند. بعد از اینکه ۲۰ دقیقه سپری شد، غذای شما جا افتاده است. به خاطر وجود تمبر هندی غذا طعم شور، ترش و تند پیدا می کند.
اگر با وجود همه توضیحاتی که در اختیارتان قرار دادیم، می خواهید قلیه ماهی یا قورمه ماهی را به صورت آماده تهیه کنید، ما سایت صنایع غذایی اورگانا را پیشنهاد می کنیم که انواع غذای کنسرو شده را به صورت آماده در اختیار شما قرار می دهد.
سوالات متداول (FAQ)
جمع بندی
طرز تهیه قورمه ماهی یکی از جذاب ترین رسپی هایی است که می توانید آن را به اجرا در بیاورید. ما به طور کامل در این باره صحبت کردیم و مواد لازم و همچنین طرز تهیه را برایتان توضیح دادیم تا اگر قصد دارید این غذای خوشمزه را در منزل امتحان کنید، کارتان راحت تر باشد. اگرچه که به شما توضیح دادیم برای خرید کنسرو قرمه ماهی نیز باید به کجا مراجعه کنید.