همه ما انواعی از غذاها را فریز می کنیم و برای روزهای دیگری که وقت یا حوصله آشپزی نداریم در فریزر قرار می دهیم. این روش باعث می شود غذا سالم و تازه بماند و هیچ فسادی را نیز تجربه نکند. در این مطلب می خواهیم به شما بگوییم بهترین روش فریز کردن انواع خورشت چیست؟
چرا خورشت ها را فریز کنیم؟
ما نان، میوه، سبزی و انواعی از خورشت ها را رد فریز نگه می داریم و در هفته های آینده بدون این که طعم و مزه آن ها عوض شود مصرف می کنیم. اگر شما از این روش برای نگه داری بیشتر مواد غذایی استفاده نمی کنید، بهتر است یکبار آن را امتحان کنید. فریز کردن خورشتها یا غذاها در یخچال یا فریزر دارای مزایا و کاربردهای متعددی است.
طولانیتر نگه داشتن تازگی
فریز کردن خورشتها و کنسرو تن ماهی ساده به معنای متوقف شدن فرایند فساد و تخریب طبیعی غذاها میباشد. این کار موجب میشود تازگی و کیفیت غذاها حفظ شود. در این صورت می توانید یک یا دو هفته غذا ها را نگه داری کنید.
افزایش مدت ماندن
با فریز کردن خورشتها و کنسرو قورمه سبزی مدت زمان ماندگاری آنها افزایش مییابد. این امکان میدهد که مقدار زیادی از خوراکی را در طول مدت زمان بیشتری ذخیره کرده و مصرف کنید.
مناسب برای زمانهای مشغولیت
اگر در زمانهایی که نمیتوانید به طبخ غذاهای پیچیده بپردازید، خورشتها را به صورت بزرگتر طبخ کرده و سپس آنها را فریز کنید. در زمانهای اشتغال، کافی است آنها را بیرون آورده و گرم کنید. در هنگامی که پروژه های زیادی دارید، به راحتی این غذای فریز شده را گرم کرده و میل کنید.
صرفهجویی در زمان و هزینه
طبخ خورشتها به صورت یکباره بزرگتر و فریز کردن آنها میتواند زمان و هزینه را به شما صرفهجویی کند. به علاوه، غلظت طعم و ارزش غذایی در برخی از غذاها با زمان بیشتر حفظ میشود. به این ترتیب لازم نیست هر روز برای آشپزی و خرید این وسایل خوراکی وقت و هزینه در نظر بگیرید. با فریز کردن در وقت خود صرفه جویی کرده و آن را به کارهای مهم دیگری که عقب افتاده اند اختصاص دهید.
مناسب برای استفاده در مسافرت
غذاهای فریز شده، مخصوصاً خورشتها، میتوانند گزینههای خوبی برای مسافرت و سفرهای کوتاه باشند. آنها را به راحتی در یخچال یا یخچال خودرو تازه کنید. در این صورت نیازی به استفاده از غذاهای رستوران های بین راهی ندارید که شاید کیفیت کمی داشته باشند و سالم نباشند.
به طور کلی، فریز کردن خورشتها به عنوان یک روش نگهداری غذاها، علاوه بر افزایش مدت ماندن، به شما امکان استفاده بهینه از زمان و منابع را میدهد.
بهترین روش فریز کردن انواع خورشت
فریز کردن خورشتها و کنسرو قلیه میگو به درستی میتواند از حفظ کیفیت و طعم غذاها در زمان نگهداری آنها به مدت طولانی کمک کند. در زیر بهترین روش فریز کردن انواع خورشت توضیح داده شده است.
خورشتهای مایع (مثل خورشت قرمه سبزی)
قبل از فریز کردن، خورشت را به صورت کامل سرد کنید. خورشت را در ظروف مناسب برای فریز قرار دهید. معمولاً ظروف قابل فریز و یا کیسههای با قابلیت حاکم شدن برای این منظور مناسب هستند. مطمئن شوید که هوا از ظرف خورشت خارج شده و سطح آن صاف باشد. برچسبگذاری کنید و تاریخ فریز را نویسید. از یخچال یا فریزر با دمای -18 درجه سانتیگراد یا کمتر برای فریز استفاده کنید.
خورشتهای گوشتی (مثل خورشت قیمه)
گوشت را به مدت کوتاهی پخته و سپس به خورشت افزوده و بپزید. این کار مانع از افت کیفیت گوشت در حین فریز میشود. پس از طهی خورشت، به صورت کامل سرد کنید. به ظرفهای مناسب برای فریز (کیسهها یا ظروف فریزر) بریزید و برچسبگذاری کنید. در دمای -18 درجه سانتیگراد یا کمتر فریز کنید.
خورشتهای سبزیجات (مثل خورشت بادمجان)
سبزیجات را بپزید و خورشت را طهی کنید. خورشت را به صورت کامل خنک کنید. در ظرفهای قابل فریز بریزید و سطح آن را صاف کنید. برچسبگذاری کنید و در دمای -18 درجه سانتیگراد یا کمتر فریز کنید. با این توصیهها، میتوانید خورشتهای خود را به درستی و با حفظ بهترین کیفیت فریز کنید.
سخن پایانی
فریز کردن خورشتها بهترین شکل نگهداری را از طعم و کیفیت غذایی آنها حاصل میکند. برای این کار، خورشت را بهصورت کامل سرد کرده، در ظروف مناسب قرار داده و در دمای -18 درجه سانتیگراد یا کمتر فریز کنید. این اقدام به حفظ تازگی و مدت ماندگاری طولانیتر غذاها کمک میکند. جهت اطلاعات بیشتر به سایت اورگانا مراجعه کنید.