ذرت ماده ای است که هم از لحاظ طعم طرفدار زیادی دارد و هم از لحاظ خاصیت در دسته بندی سبزیجاتی قرار می گیرد که خیلی از ما دوست داریم آن را در روتین غذای روزانه خود استفاده کنیم. خیلی از شما به خاطر مشغله های روزمره به سراغ استفاده از کنسرو ذرت می روید تا خیلی راحت تر و سریع تر بتوانید آن را در غذاهای مختلف استفاده کنید. ما در این مقاله می خواهیم راجع به طرز تهیه کنسرو ذرت در کارخانجات برایتان صحبت کنیم تا با پروسه تولید آنها بیشتر آشنایی داشته باشید.
طرز تهیه کنسرو ذرت در کارخانجات
برای اینکه با طرز تهیه این کنسروهای خوشمزه آشنا شوید؛ این قسمت را از دست ندهید. اولین چیزی که برای تهیه هر نوع کنسروی باید به آن توجه شود، استفاده از قوطی های فلزی و ظروف شیشه ای با کیفیت است. در واقع این روشی است که در کل جهان از آن استفاده می کنند.
بیشتر بدانید: کنسرو مخلوط ذرت و نخودفرنگی
نکات تهیه کنسرو ذرت و سایر سبزیجات
به صورت گام به گام این عنوان را برای شما شرح خواهیم داد؛ پس همراه صنایع غذایی اورگانا بمانید:
-
مرحله اول
وقتی که نوبت به کنسرو کردن سبزیجات مختلف از جمله ذرت می شود، شستشوی مواد حرف اول را می زند. یعنی زمانی که ذرت را وارد کارخانه می کنند، یک شستشوی کامل از طریق دستگاه انجام می دهند تا هر گونه خاک، حشره؛ گرد و غبار، آلودگی و مواد آفت کش از روی آن برطرف شود. شستشو معمولاً با آب خالی و فشار زیاد انجام می شود.
-
مرحله دوم
در مرحله دوم بعد از طرز تهیه کنسرو ذرت به سراغ طبخ آنها می روند؛ یعنی در این مرحله ذرت را در مخازن؛ تحت گرما قرار می دهند تا یک پخت ابتدایی روی آنها صورت بگیرد.
-
مرحله سوم
در مرحله بعدی ذرت ها را داخل قوطی می ریزند تا پخت به صورت کامل انجام شود.
نکته: بلانچینگ چیست
بعد از آن به سراغ مرحله بلانچینگ می روند که به معنای از بین بردن آنزیم ها است.
-
مرحله چهارم
بعد از اینکه پخت اولیه اتفاق افتاد، ذرت وارد دستگاه های پرکن می شود. دستگاه هایی که قرار است مواد را داخل قوطی های فلزی بریزند و میزان ذرتی که داخل آنها می ریزند؛ توسط دستگاه تنظیم می شود و کاملاً تحت کنترل است. البته قبل از اینکه هر نوع مادهای از جمله ذرت داخل دستگاه ریخته شود، اول آن را با فشار بخار تمیز می کنند و همه چیز ضدعفونی می شود.
-
مرحله پنجم
اکنون باید عملیات حرارتی صورت بگیرد. یعنی یک سری عملیات حرارتی با استفاده از تکنولوژی ها و دستگاه های پیشرفته مورد استفاده قرار می گیرد علت آن هم این است که باکتری ها و مواد آسیب زننده از بین بروند. سپس در همان حالت که هنوز دمای ظروف بالا است، بسته بندی را آغاز می کنند. از آنجایی که دستگاه های پیشرفته در کارخانجات استفاده می کنند و سرعت کار بسیار بالاست، در نتیجه حالت خلع درون آنها تا زمانی که دمای محیط سرد (دمای اتاق) باشد، وجود دارد.
بیشتر بدانید: کنسرو نخود فرنگی و هویج
-
مرحله ششم
بعد از اینکه ذرت ها را داخل کنسرو می ریزند، به آن نمک اضافه می کنند. البته افزودنی های دیگری هم به آنها اضافه می شود که شامل بیکربنات سدیم و اسید سیتریک است. در واقع آن را به عنوان یک نگهدارنده هم استفاده می کنند. زیرا عامل جلوگیری کننده از ایجاد میکروب، فاسد شدن و کپک است.
تمامی موادی که در بالا نام بردیم، باید به صورت گرم داخل قوطی کنسرو ریخته شوند.
سپس با استفاده از دستگاه مخصوص درب قوطی ها را می بندند.
-
مرحله نهایی
بعد از تمامی این اقدامات پخت نهایی روی آنها انجام می شود که معمولاً برای ذرت شیرین این کار انجام می دهند، زیرا این ذرت ها دیرپخت هستند اما جالب است بدانید که پروسه پخت از روی قوطی انجام می شود. یعنی قوطی داخل آب داغ قرار می گیرد و آن را روی حرارت غیر مستقیم می پزند. در آخر هم استرالیزاسیون انجام می شود. یعنی آنها را در دما و مدت زمان تعیین شده استریل می کنند. با انجام این کار تمام میکروارگانیسم ها به طور کامل حذف خواهند شد که معمولاً در مدت زمان ۲۰ دقیقه با دمای ۹۰ درجه سانتیگراد این کار انجام می دهند.
بیشتر بدانید: کنسرو لوبیا با قارچ
جمع بندی
بسیاری از شما که از ذرت استفاده می کنید، احتمالاً با کنسروهای آنها هم سر و کار دارید اما شاید در مورد طرز تهیه چیزی ندانید. کسب اطلاعات در مورد طرز تهیه کنسرو ذرت باعث می شود که خیالتان از لحاظ بهداشت این کنسروها راحت تر باشد. در نتیجه می دانید از مواد غذایی استفاده می کنید که نهایت دقت برای تولید آنها به کار گرفته شده است. برای تهیه با کیفیت ترین کنسروهای ذرت یا دیگر سبزیجات و مواد غذایی به سایت اورگانا مراجعه کنید.