کنسرو نخود فرنگی یکی از کنسروهای پرطرفدار است.چراکه در رسپی های مختلفی از این ماده غذایی استفاده می شود. قطعا می‌ دانید که نخود فرنگی یکی از مواد پرخاصیت است که طعم خوشمزه‌ ای هم به غذا می‌ دهد. حتی شما می‌ توانید از نخود فرنگی‌ های پخته شده برای تزیین سالاد یا طعم بهتر آن استفاده کنید. حال سوال اینجاست که طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی در کارخانجات و در صنعت دقیقاً چگونه است. با ما همراه باشید تا مراحل تولید این کنسروها را برایتان توضیح دهیم.

بیشتر بدانید: کنسرو نخود فرنگی و هویج

روش تولید کنسرو نخود فرنگی

زمانی که از طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی سوال می‌ کنید، باید یک سری مراحل را به شما معرفی کنیم که در اکثر کارخانجات آن را در پیش می‌ گیرند تا یک کار استاندارد و اصولی را تحویل بدهند.

انتخاب ماده اولیه مناسب

فکر نکنید که کارخانجات هر نوع نخود فرنگی را برای کنسرو کردن انتخاب می‌ کنند. در واقع مرحله اول این است که آنها به سراغ برداشت نخود سبز از مزرعه‌ های مخصوص خودشان می‌ روند. زمانی نخودها را برداشت می‌ کنند که پیله یا غلاف نخود سبز به خوبی بیرون زده باشد و کاملا پر به نظر برسد. اگر ۲۴ ساعت از این شرایط بگذرد، بافت داخل نخود سفت شده و دیگر قابل استفاده نیست و اگر آن را استفاده کنید، شاهد کیفیت کافی نخواهید بود.

بیشتر بدانید: کنسرو مخلوط ذرت و نخودفرنگی

طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی

بررسی کیفیت مواد اولیه

اگر شما کنسرو نخود فرنگی را از کارخانجات معتبر بخرید، خیالتان راحت است که بعد از برداشت اولیه، یک نوع کیفیت سنجی هم انجام می‌ شود. یعنی قبل از تبدیل به کنسرو آزمایش های مختلفی را انجام می‌ دهند تا متوجه میزان تردی و رسیدگی نخود فرنگی شده و بعد آنها را وارد خط تولید می‌ کنند.

خارج کردن دانه از پیله

مرحله بعدی برای طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی این است که دانه‌ ها از پیله‌ هایشان یا همان پوست جدا شود. بعد از آنکه محصول را برداشت می‌ کنند؛ از دستگاه وینر استفاده می‌ کنند که به غلاف ضربه می‌ زند و باعث آزاد شدن دانه‌ ها می‌ شود که بعد از آن در کمتر از ۴ ساعت باید کنسرو درست شود. در همین مرحله دانه‌ ها را تمیز می‌ کنند، شستشو روی آنها انجام می‌ شود. هیچ گونه آلودگی، گرد و غبار، خاک و غیره در آنها وجود ندارد که معمولاً بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت آن را در آب سرد تمیز خیس می‌ کنند.

بلاچینگ

مرحله بعدی استفاده از بلاچینگ است. یعنی آنها را داخل بخار آب یا آب داغ با دمای بالاتر از ۷۷ درجه قرار می‌ دهند تا آنزیم زدایی به طور کامل انجام شود.

بسته‌ بندی

بسته‌ بندی یکی از مهمترین مراحل خط تولید برای تولید کنسرو نخود فرنگی و دیگر انواع کنسروها است. ظروفی که برای بسته‌ بندی استفاده می‌ شود؛ از قبل کاملاً استریل و تمیز شده است و آنها را داخل تونل‌ های شستشو قرار می‌ دهند تا با بخار آب داغ از هرگونه آلودگی پاک شود.

پر کردن ظروف

پر کردن ظروف هم یک مرحله بسیار مهمی است که با دستگاه انجام می‌ شود. به این صورت که تمامی کنسروها باید از لحاظ وزنی کاملاً با یکدیگر یکسان باشند. در این مرحله علاوه بر نخود فرنگی‌ ها افزودنی‌ ها هم اضافه می‌ شود که معمولاً از سه و نیم درصد نمک و ۵ درصد شکر استفاده می‌ کنند.

تخلیه هوای داخل ظرف

این هم یکی دیگر از مراحل مهم تولید کنسروها است که معمولاً آن را دوباره از تونل بخار عبور می‌ دهند. هنگام بستن درب هم تزریق بخار را انجام می‌ دهند. در بعضی از موارد هم هواگیری مکانیکی را انتخاب می‌ کنند که می‌ تواند یک روش مناسب برای تخلیه هوای داخل ظرف باشد.

جمع‌ بندی

طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی در کارخانجات نیازمند رعایت یک سری اصول و قوانین است. ما این نکات را برای شما توضیح دادیم تا بدانید کنسروهایی که برای رسپی‌ های مختلف استفاده می‌ کنید، طی چه فرایند هایی تبدیل به یک ماده خوشمزه شده‌ اند. برای تهیه بهترین و با کیفیت‌ ترین کنسروها به سایت صنایع غذایی اورگانا مراجعه کنید که همیشه مواد درجه یک را همراه با رعایت اصول بهداشتی به شما تحویل می‌ دهد.

چرا اورگانا

شرکت صنایع غذایی یال‌زرد با نام تجاری اورگانا یک واحد تولیدی در منطقه صنعتی چغادک از توابع شهرستان بوشهر است. این شرکت با هدف تولید کنسرو ماهی تن و کنسرو میگو، همچنین عمل‌آوری انواع آبزیان شروع به فعالیت کرده و با ثبت برند تجاری اورگانا، به تنوع در تولید محصولات خود پرداخته است.

اورگانا با اعتماد به سرمایه انسانی مجرب، واحد تحقیق و توسعه پیشرفته، و آزمایشگاه مدرن، توانسته است در زمینه تولید محصولات پروتئینی و گیاهی متنوع به شناخته شدند. این شرکت به عنوان سرآمد در کشور با تولید قریب به بیست محصول مختلف شناخته می‌شود.

اورگانا با بهره‌گیری از کارشناسان فنی، کارکنان ماهر و خلاق، و سیستم‌های مدیریتی ISO9001:2015، ISO14001:2015، ISO45001:2018 و IMS به ارتقاء کیفیت و رضایتمندی مشتریان متعهد است. موقعیت جغرافیایی بندر بوشهر و نزدیکی به ساحل دریا، اسکله‌های صیادی، و بازار محصولات کشاورزی استان فارس، این شرکت را قادر به دسترسی به ماهی تازه، صید روز، و محصولات کشاورزی با کیفیت مرغوب می‌سازد.

اورگانا با کنترل دائمی فرایندهای تحویل گیری، نگهداری، و پخت مواد اولیه، به‌همراه پایش سیستم انبارداری و ارسال محصولات، تضمین‌کننده رسیدن به کیفیت بالا و رضایت مشتریان خود می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *